2013. augusztus 2., péntek

Könnyekkel írt álmok...

Ma délután, 17 óra után pár perccel egy gyönyörű feketés-narancssárgás pillangó repült be az üzletbe. Tett pár kört, majd mint aki jól végezte dolgát, tovaszállt. Épp Janicsák Veca Kék angyal című száma szólt a zenelejátszómban... majd átvillant bennem egy gondolat:
'Kék angyal, életedbe berepülő színes pillangó és könnyekkel írt álmok...'

Nem tudom miért és hogyan, de magával ragadott a pillanat, teljesen a hatása alá kerültem. Először rossz érzés fogott el, Mamára gondoltam, aki lassan egy hete fekszik kórházban, aztán már nem is nagyon tudtam másra gondolni... megrázó pillanat volt...

~ Csillagf3nyke ~A pillangó szó ógörögül így hangzik: pszükhé. Ami azt is jelenti: lélek. Pillangó és lélek tehát a nyelvi szimbólumok szintjén egy és ugyanaz. A pillangó törékeny, rebbenő, megfoghatatlan – ahogy a lélek maga. A pillangó történetében ott van a lélek fejlődésének története is. A pillangó a lélek fejlődését, és a halálból kialakuló életet jelképezi. A japánoknál ő a változékonyság szimbóluma. A kínaiak szerint hallhatatlanságot jelent. Ha a pillangó felbukkan az életedben, akkor a benned rejlő erőforrásra, és a fejlődésed következő, előtted álló fokára hívja fel a figyelmet. A fejlődés és az átalakulás útjait jelképezi. A metamorfózis szimbóluma, mert képes a legkülönbözőbb módon megújulni, úgy hogy minden alkalommal egyedi tud lenni. A pillangó képes megörvendeztetni környezetét, és örömöt hozni életükbe. Olyan, mint egy boldog fuvallat.
Felhívja a figyelmet a teljes átalakulásra, ehhez azonban teljes megújulásra van szükség. Itt az ideje felhagyni a régi ismétlődő szokásokkal, viselkedésmódokkal, kapcsolatokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése