2018. február 26., hétfő

Megérkeztél!

Végre megtaláltad Őt, mégis, tudod, hogy nem állt meg az élet. Sőt: most kezdődik igazán. 
Boldog vagy, mert tudod, milyen érzés feltételek nélkül szeretni. De ez már nem az a feltétlen szeretet, amikor magadat háttérbe szorítva, szenvedve, valódi érzéseidet megtagadva beáldozod magadat, csak mert jó akarsz lenni. 
Ez a szerelem azért feltétlen, mert nem kell semmit tenned: csak szereted Őt. Mert most nem kellenek indokok, hogy miért vagy szerelmes. Nem kellenek magyarázatok, és nem kell sem bizonyíték, sem ígéret. Mert Ő tetszik. 
Csak úgy. Indok nélkül, érdek nélkül. Érzed, hogy Őt el tudod fogadni. És nem biztos, hogy ez a fű zöldebb, mint a korábbiak. Egyszerűen elfogadtad Önmagadat, és érzéseidet követi a külvilág: eléd teszi és megmutatja: ilyen érzés elfogadásban lenni. 
Ilyenkor szinte természetes, hogy a Társadra is elfogadással tekintesz. Gyönyörködsz benne. Jó érzés látni Őt, hallani a hangját, érezni az illatát. Szereted, amit mond és ahogyan mondja. Érted és érzed azt is, miért mondja, mert Te is azt érzed. 
Tudod azt is, hogy amikor megsebez, abban a Te igazságod van. Fáj, de mégis. Már hajlandó vagy megérezni ezt a fájdalmat, és hosszabb-rövidebb idő után boldog leszel, amiért így emel Téged Ő. 
Mert így vagy teljes. A hibáiddal és a leckéiddel, örökös változásoddal együtt. Mert a Lélek fejlődni jött ide. És elfogadod már Magadat, mert érzed már, mennyire szerethető tud lenni egy ember a hibáival együtt is. 
Tudod, mert Ő sem tökéletes, mégis szűnni nem akaró szeretettel szereted. 

~ Kerényi Dorka ~

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése